top of page

Kasvatusta

Toisinaan kun lapset käyttäytyvät aikuisten mielestä sopimattomasti, kasvattajat kyseenalaistavat lapsen olemuksen. Tällöin he siirtävät huonon itsetuntonsa lapsilleen. Yksilö ja hänen käytöksensä ovat kaksi eri asiaa, yksilö on aina yhtä arvokas, vaikka käyttäytyisi kuinka sopimattomasti.

Vaikka vanhemmat tekevät ehkä parhaansa omista lähtökohdistaan niin onneksi tällä hetkellä lastemme energiarakenne ja tapa ilmaista itseään on sellainen että he kasvattavat aikuisia. Lapsi saattaa esimerkiksi heijastaa kasvattajan epäsopivaa käytöstä kunnes tämä ymmärtää muuttaa sitä, tai kaikkien parhaaksi luopua kasvatusvastuusta. Uuden ajan lapset tietävät olevansa arvokkaita, jos vanhempi sortuu vaikkapa huutamaan lapselle niin lapsi saattaa hymyillä takaisin jotta aikuinen ymmärtäisi myös oman mittaamattoman arvokkuutensa. <3

Recent Posts
Archive
bottom of page