top of page

Hyväntekeväisyyttä

Muita kannattaa auttaa aina jos se tuntuu oikeudenmukaiselta. Motiiveja on kuitenkin monenlaisia. Jos autamme muita jotta voimme tuntea oman olomme hyväksi niin kyseessä on hyväksikäyttö. Vaikka nälkäinen tarvitseekin ruokaa niin monet ns. hyväntekeväisyys organisaatiot eivät ratkaise ongelmia vaan ylläpitävät avuntarve-auttaja asetelmaa. Kyse on siitä kuinka yksilät löytävät oman voimansa, aina niin ei käy avun kautta.

Kun näemme ja koemme ulkoisia ongelmia meidän kannattaa ratkaista ne ongelmat ensisijaisesti sisällämme, silloin emme näe tai koe enää noita ulkoisia tapahtumia ongelmina. Jos ongelmat ovat läheistemme ongelmia voimme auttaa näyttämällä esimerkkiä oman elämämme kautta. Kun itse olemme itse onnellisia, haluamme kaikkien muidenkin olevan onnellisia. <3

Recent Posts
Archive
bottom of page