top of page

vanhat hyvät tavat

Ennen tapoja käytettiin usein tuomaan näennäistä lohtua lisäämällä kontrollin tunnetta sekä jopa vallankäytön keinoina. Uusien aurarakenteiden mahdollistama laajentunut tietoisuus vaatii kuitenkin sen että kaikki perustellaan tietoisesti koska ei ole mitään oikeaa tapaa elää tai ilmentää ihmisyyttä. Laajentunut tietoisuus mahdollistaa intuitiivisen tunteen siitä että maapallo on vapaan tahdon planeetta. Tämä voi aiheuttaa tilanteita joissa lapsille yritetään opettaa "hyviä tapoja" aikuisen kuitenkaan edes itse tiedostamatta miksi jokin tapa on hyvä tai huono. Onkin tärkeää että sielunaurassa elävät aikuiset kysyvät laajemman tietoisuuden omaavilta lapsilta mikä heidän mielestään on hyvä tapa ja siirtyvät itse uusien tapojen noudattamiseen. Jos taas perustelu jonkin vanhan tavan noudattamiselle on hyvä eli se lisää kokonaisvaltaisesti yleistä hyvinvointia ei uuden aurarakenteen omaavilla lapsilla ole mitään vaikeuksia omaksua sitä. Jos taas perustelu on huono on tietysti yleisen edun mukaista että lapsi kapinoi tätä tapaa vastaan kunnes aikuinen itse miettii laajemmin kuinka lisätä yhteistä hyvinvointia rajoittamatta yksilön vapautta :)

Recent Posts
Archive
bottom of page