top of page

Käypä hoito

Kun ihmiset sairastuvat tarvitsevat he tietysti yksilöllistä hoitoa, siinä missä joku parantaa itsensä mielen avulla joku toinen hyötyy enemmän jostakin ihan muusta. Vaikka onkin ehkä niin että lääketeollisuus on suurin sairauksien luoja niin sitä ei kannata vastustaa, ovathan lääkkeet ja vaikkapa kirurgin veitsi samasta lähteestä peräisin kuin sinä ja minä. Pääasia että jokainen ottaa itse vastuun itsestään. Esimerkiksi masennuksen hoidossa lääkeet ovat varmasti tehokkaita helpottamaan oloa mutta toisaalta kaikkien on tietysti helppo tilastoista lukea että jokainen niitä tarvitseva kokee olevansa jollain tasolla olosuhteiden uhri, eli masennuksen syytä ne eivät tietysti poista. Paljon käytetyt selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät myös vähentävät serotoniinin tuotantoa vaikuttamalla sen poistumiseen ja ovat siten varmasti myös hyvä ja pitkäaikainen tulonlähde jollekin. Samoin on tietysti vaikkapa kolesterolilääkityksen kanssa joilla hoidetaan vain oireita. <3.

Recent Posts
Archive
bottom of page