Ilopuhetta

November 23, 2016

Olin iloisesti yllättynyt kuullessani että kolmasluokkalaiset käsitöissä itse suunnittelevat laivansa jotka sitten pienissä ryhmissä toisiaan auttaen valmistavat, valmista mallia ei ole. Mieleen palasi oma nuoruus jolloin laivat usein rakennettiin opettajan valmiin mallin mukaan. Myös arvostelu usein perustui siihen kuinka hyvin oli osannut kopioida esitetyn mallin. Nyt omat ideansa ja niistä syntyneen konkreettisesti koettavan tuotoksen saa kuulemma myös esitellä muille. Sukupolvestamme kasvoikin helposti kuuliaisia kansalaisia jotka valitsivat usein johtajikseen auktoriteetteja, joiden edessä marssivat jopa sotaan siitä huolimatta että heille oli usein tärkeää oma arvovalta, titteli tai palkka ja joskus he jopa kokivat ihmiset keinona saavuttaa itse asettamansa tavoitteet. Kun uudessa energiassa olevat henkilöt siirtyvät johtajiksi valtataistelua ei ole, he arvioivat esimerkiksi omaa palkaansa suhteessa yrityksen tulokseen ja ajattelevat paitsi jokaisen työntekijän niin myös laajemmin ihmiskunnan etua. Asiat ovat hienosti. Tietysti meillä on vielä poikkeuksia mutta niihin ei kannata enää energiaansa tuhlata, muutos on jo selvästi käynnistynyt.<3.

 

 

 

 

 

Please reload

July 17, 2020

July 16, 2020

July 16, 2020

July 16, 2020

July 16, 2020

July 15, 2020

July 14, 2020

July 6, 2020

June 26, 2020

June 25, 2020

Please reload

Archive
Please reload