top of page

Haluatko miljonääriksi ?

Tarinoissa kerrotaan Jeesuksen todenneen: "Helpompi on kamelin mennä neulansilmästä kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan". Meitä ei kukaan kuolemamme jälkeen tuomitse ja kyse on tietysti vertauskuvasta, siitä millaisia vaikutuksia rikastumisella on ihmisen tietoisuuteen. Sinällään rikastumisessa tai köyhyydessä ei ole mitään hyvää tai pahaa vaikka kehittämässämme talousjärjestelmässä yhden rikastuminen tarkoittaa aina konkreettisesti monien köyhtymistä. Monien mielestä on varmaankin hyväksyttävämpää esimerkiksi jättää rahallista velkaa lapsille kuin elää ekologisesti epäkestävästi ja tuhota näin lasten elinmahdollisuuksia ? Jos joku valtio on rikas niin joku toinen on köyhä, muuten määritelmää rikkaasta valtiosta ei olisi olemassa. Nykyään tieto on globaalia ja köyhien valtioiden ihmisillä on usein mahdollisuus siirtyä rikkaisiin valtioihin, kunnes joskus tulevaisuudessa taas tiedostamme että olemme ihmisiä maapallolla. Jos tutkimme joitakin, usein primitiivisiksi kutsumiamme alkuperäiskansojen kieliä, huomaamme että heillä ei ole sanoja tai ilmauksia pyytämiselle tai kiitokselle koska he eivät tarvitse niitä. Heidän voikin olla vaikea käsittää miksi usein kaltaisessamme kulutusyhteiskunassa käytämme elämämme rahan tienaamiseen, elämän jota ei voi ostaa rahalla. <3

Recent Posts
Archive
bottom of page