top of page

relax

Olemme usein kiireisiä kun haluamme palavasti toteuttaa suunnitelmiamme mutta valitsemme stressin vain jos toimintaamme ohjaa alitajunta. Miksi rasittaisimme kehoamme stressin aikaansaamilla reaktioilla ? Usein valinta johtuu lapsuuden kasvuympäristön aikaansaamasta leimautumisesta, siitä kuinka hermoratamme ovat muodostuneet. Menneisyydessä monet, nykyään jo lähes barbaarisina näyttäytyvät kasvatusmenetelmät kuten palkitse ja rankaise periaate olivat yleisesti hyväksyttyjä. Vanhempi joka sovelsi tällaista menetelmää oli itse täysin oman alitajuntansa johdatettavissa eikä välttämättä kyennyt itse ymmärtämään, saatikka perustelemaan selkeästi lapselle miksi esimerkiksi jokin tapa ilmentää ihmisyyttä oli tai ei ollut hyväksyttävää. Jos lapsi on kokenut että hänen hyväksyntänsä tai ihmisarvonsa oli jotenkin ehdollista tai riippui toiminnasta ja käytöksestä voi hän aikuisena jatkaa oman arvonsa määrittämistä sekä hyväksynnän hakemista ulkoisten seikkojen perusteella. Onneksi tällöin tunnemme varmasti itsemme stressaantuneiksi jolloin meillä on mahdollisuus kehittää omaa persoonallisuuttamme. Yksilöt jotka ovat tietoisia omasta ihmisarvostaan ulkoisista seikoista riippumatta eivät koskaan arvota myöskään muita yksilöitä ulkoisten seikkojen perusteella. <3.

Recent Posts
Archive
bottom of page