top of page

Kuinka voimme auttaa ?

Positiivisen kehityksen kannalta olisi tärkeää että toimimme ryhmän edun huomioiden siinä yhteisössä johon kulloinkin vaikutamme. Ryhmässä kuitenkin aina huomaame että mukana on hyvin erilaisia toimintamotiiveja omaavia yksilöitä. Joskus apu voi olla pelkkä läsnäolo, positiivisen esimerkin näyttäminen tai joskus hyvin suoraa ei rakentavan toiminnnan peilaamista.


Yksikin ryhmässä oleva hyvin hajottavan energian omaava yksilö voi kuitenkin saada koko ryhmän toiminnan ei rakentavaksi. Kuinka käsitellä tällaista tilannetta ? Tällöin voi olla yksinkertaisesti pikaisesti parasta hajottaa ryhmä niin että sen osasten toiminta palaa rakentavaksi ? Vaikka tämä ei aina ole mahdollista olisi tärkeää ratkaista tilanne niin että emme anna energioitamme tällaisten yksilöiden käyttöön vaikka he ehkä kaikin keinoin yrittävät saada huomioimme. <3

Recent Posts
Archive
bottom of page