top of page

Tietoisuus

Tietoisuus on tietysti se tila josta käsin kunakin hetkenä toimimme ja käsitämme kokemaamme. Jos päätämme kirjoittaa blogitekstin tai lähteä aamulla töihin on ehkä hyvä olla tietoinen miksi niin teemme. Ehkäpä yksinkertaisesti nautimme siitä tai haluamme palavasti suorittaa jonkin tehtävän. On ehkä hyvä havainnoida välillä omaa toimintaamme myös ulkopuolelta. Jos meistä tuntuu vaikkapa että aivomme ottavat liikaa tilaa tietoisuudestamme voimme aina seurata ajatuksiamme ja havaita mistä ne johtuvat. Ehkäpä meillä on jopa jokin tiedostomaton tai ns. alitajuinen toimintamalli, niin sanottu ego joka määrittää toimintaamme. Tiedostettuamme sen voimme helposti muuttaa suhtautumistamme ja toimintaamme ja rakentaa siten aivojemme hermoratoja hieman uudelleen. Ns. alitajunnassa on kyse ikäänkuin ajatuksista jotka ovat niin nopeita että emme tiedosta niitä ja jos huomaamme että reagoimme asioihin ja tapahtumiin sen sijaan että neutraalisti toimisimme omista lähtökohdistamme käsin niin sekin voi olla hyvä tilaisuus pysähtyä tarkastemaan omaa tietoisuuttamme. <3.

Recent Posts
Archive
bottom of page