top of page

Kuussa tuulee

Kuu on siitä mielenkiintoinen paikka että kaikki sielunenergiassa vaikuttavat, tai siinä syntyneet ovat piipahtaneet kuussa mutta kukaan ei ole siellä ihmisenä käynyt. Tietysti kuun vaikutus tuntuu vielä maan päällä sen vetovoiman kautta esimerkiksi vuorovesi ilmiön muodossa. Kuu on ainoa maan kiertolainen josta maapallolle tullessa ns. sielunenergia on poimittu. Tietysti lippu liehui tuulessa jo -60 luvulla kuun pinnalla mutta tiedämme toisaalta ettei kuussa ole juurikaan kaasumolekyylejä jotka lippua liehuttaisivat. Jos kuun pinnalla olisi objekti jonka sisällä vaikuttaisi yhden ilmakehän paine niin paine-eron aiheuttama voima kappaleen pintaan olisi noin 10,000 kg/m2. NASA tosin kertoo nyt tutkivansa mahdollisuuksia kehittää teknologiaa joka mahdollistaisi joskus Van Allen säteilyvyöhykkeen läpäisyn, mikä tietysti mahdollistaisi myös miehitetyt matkat sen läpi, jopa kuuhun. Säteilyvyöhykkeen voimakkuudesta kertoo vertaus siihen että tarvittaisiin noin 2 metrin paksuinen lyijyseinä siltä suojautumiseksi. Edellinen kannattaa kokea lähinnä hauskana tarinana siitä millaiset motiivit kylmän sodan aikana vaikuttivat. <3.

Recent Posts
Archive
bottom of page