top of page

Ilopuhetta

Olin iloisesti yllättynyt kuullessani että kolmasluokkalaiset käsitöissä itse suunnittelevat laivansa jotka sitten pienissä ryhmissä toisiaan auttaen valmistavat, valmista mallia ei ole. Mieleen palasi oma nuoruus jolloin laivat usein rakennettiin opettajan valmiin mallin mukaan. Myös arvostelu usein perustui siihen kuinka hyvin oli osannut kopioida esitetyn mallin. Nyt omat ideansa ja niistä syntyneen konkreettisesti koettavan tuotoksen saa kuulemma myös esitellä muille. Sukupolvestamme kasvoikin helposti kuuliaisia kansalaisia jotka valitsivat usein johtajikseen auktoriteetteja, joiden edessä marssivat jopa sotaan siitä huolimatta että heille oli usein tärkeää oma arvovalta, titteli tai palkka ja joskus he jopa kokivat ihmiset keinona saavuttaa itse asettamansa tavoitteet. Kun uudessa energiassa olevat henkilöt siirtyvät johtajiksi valtataistelua ei ole, he arvioivat esimerkiksi omaa palkaansa suhteessa yrityksen tulokseen ja ajattelevat paitsi jokaisen työntekijän niin myös laajemmin ihmiskunnan etua. Asiat ovat hienosti. Tietysti meillä on vielä poikkeuksia mutta niihin ei kannata enää energiaansa tuhlata, muutos on jo selvästi käynnistynyt.<3.

Recent Posts
Archive
bottom of page