tietoisuustiede

November 29, 2016

Jos muistelemme olemustamme ja kokemustamme muilta planeettajärjestelmiltä joilla olemme kokeneet fyysistä olomuotoa voivat ne joskus näyttäytyä nykyisessä perspektiivissämme hyvin yksinkertaisena, jopa tylsänä. Kun olemme saavuttaneet teknogisen kehityksemme huipun alamme myös ihmiskuntana luopua koneista ja teknisistä apuvälineistä pystyessämme lopulta tyydyttämään kaikki perustarpeemme tietoisuudellamme. Yleisesti tiedostamme jo nyt että tietoisuudellamme vaikutamme todellisuuteen vaikkapa niin että masennusta seuraavat tietyt fyysisellä tasolla ilmenevät oireet, ahdistusta toisenlaiset. Kyse on eräästä tietoisuuden ja fyysisen syy-seuraussuhteesta, siitä miten kehomme odottaa ja kuuntelee ohjeitamme olivatpa ne sitten tietoisia tai eivät, hiukan kuin maapallo joka heijastaa tietoisuutemme tuotteita. Joskus vielä kuitenkin tyydytään selittämään asioita niiden fyysisesti havaittavilla vaikutus- tai välittymismekanismeilla kuten lähihistoriassamme selitimme omenan putoamista siihen vaikuttavalla gravitaatiovoimalla. Vielä parikymmentä vuotta sitten ajattelimme esimerkiksi yleisesti että planeetat kiertävät enemmän tai vähemmän staattisilla radoillaan kunnes havaitsimme että ne voivat mennä ja tulla aurinkokunnista mielensä mukaan. Miten sitten voimme ennustaa että kehityskaaremme tulee seuraamaan muita kulttuureja ? Kyse on siitä miten kaikki luotu fraktaalin tavoin seuraa tieteellisiä lainalaisuuksia. <3. 

 

 

 

 

Please reload

January 15, 2020

January 14, 2020

January 13, 2020

January 11, 2020

January 10, 2020

January 10, 2020

January 8, 2020

January 7, 2020

January 6, 2020

Please reload

Archive
Please reload