top of page

Pelko

Yleinen toimintamotiivi monien päivittäisessä elämässä on pelko, olipa kyse autoritäärisestä johtajasta tai äärimmäisen soputuvasta työntekijästä, ääripään esimerkkinä vaikkapa ns. narsistinen käytös. Usein pelot ovat alitajuisia ja jopa konkreettisesti omaksuttu ennen kongnitiivisen muistin kehitystä. Vaikka pelot tuovat itsensä selvästi koettavaksi niiden toistuessa niin voi olla vaikea mielen tasolla palata pelon alkulähteelle. Monille jo kokemus pienessä ihmisruumiissa vailla minkäänlaisia mahdollisuuksia kontrolloida omaa kehoaan tarpeiden täyttymiseksi voi olla traumatisoivaa. Lisäksi tietysti olemme usein valinneet vanhemmat jotka ovat mestareita opettamaan pelkoon perustuvia toimintamalleja. Valitettavasti pelot estävät ilmentämisen usein tehokkaasti koska tälloin on vaikea täysin luottaa elämään. <3.

Recent Posts
Archive
bottom of page