top of page

viidenteen

Jos yksilön aikomus on vahingoittaa muita kieltää hän tietysti oman vastuunsa tai pelkää valintaa mutta dualismissa yksilöt valitsevat positiivisuuden yleensä vasta havaittuaan tai koettuaan negatiivisuutta ja näin molemmat mahdollistavat toistensa olemassaolon. Molempiin valintoihin voi suhtautua tietysti myös neutraalisti ja myötätuntoisesti. Kun yksilö tietoisuutensa kasvaessa saavuttaa tasapainon positiivisten ja negatiivisten näkemystensä ja mielipiteidensä kanssa ei hän koe enää dualismia. Lapsille jotka syntyvät tällä hetkellä usein aikuisia tietoisimpina voikin olla hämmentävää jos aikuiset, tietysti omista lähtökohdistaan parhaansa tehden, opettaa lapsille kolmannessa ulottuvuudessa vallitsevaa hyvän ja pahan vastakkainasettelua sillä lapset eivät koe maailmaa mustavalkoisena vaan tasapainoisesti kaikki harmaan sävyt. Tietoisuuden kehityksen tavoitteena on ainostaan tasapainon saavuttaminen. <3.

Recent Posts
Archive
bottom of page