top of page

Aikajana

Vaikka meidän ei ihmisinä ollessamme ehkä olekaan tarkoituksenmukaista ymmärtää lineaarisen ajattelumme ulkopuolelle sillä ns. tiedostamaton luominen mahdollistaa monimuotoisuuden ilmenemisen mitä mielenkiintoisimmilla tavoilla niin voi olla kuitenkin hyödyllistä ymmärtää menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden suhdetta. Lineaarisesti aikaa hahmottavat aivomme ymmärtävät asian helposti ns. samanaikaisesti vaikuttavien aikajanojen kautta. Aivan kuten monet yksilöt, kansakunnat ja niiden niiden johtajat tällä hetkellä antavat uutta merkitystä menneisyydelle jossa itse loimme ihmiskuntana kohtalomme, niin samanaikaisesti monet yksilöt elävät kokonaan ns. kollektiivisten aikajanojen ulkopuolella. Kun ihmiset ovat selvittäneet menneisyytensä ei siihen liity voimakkaita tunteita, ainoastaan tietoisuus sen olemmaolosta. Mielenkiintoisempaa on tietysti se kuinka hyödyntää tulevaisuutta nykyhetkessä ? <3.

Recent Posts
Archive
bottom of page