top of page

Lapsuus

Kehittelemämme psykologia toteaa usein muistimme rakentuvan merkittävien ensikokemustemme perusteella. Meille kaikkein merkittävimmät maanpääliset elämäntapahtumamme ajoittuvat tietysti ensimmäisiin elinvuosiimme. Nuo muistot ovat kuitenkin lukittuna tietoisuudestamme koska silloin yksilöillä on vielä täysi tietoisuus olemuksestaan ja siitä mistä ovat tulleet. Jokainen voi tuon tietoisuuden selvästi havaitta lasten silmistä, olemuksesta tai tuntea olemalla lapsen lähellä. Tuo aika on monille lapsille hyvin turhauttavaa koska aikuiset eivät välttämättä ymmärrä sitä eikä lapsella ole keinoja ilmaista itseään, toiset lapset taas ovat tyytyväisinä jälleen juuri siinä missä pitääkin. Vielä muutaman vuoden ikäisinä meillä on vapaa valinta muuttaa suunnitelmaa todettuamme ympäristömme olosuhteet. Vaikka kaikkien fyysinen keho ja hermojärjestelmä altistuu tietysti kehittyessään kasvuympäristön vaikutuksille niin uuden ajan energioilla varustetut yksilöt irtaantuvat energeettisesti hyvin nuorina vanhemmistaan, ja toki myös vanhemmilla on nykyään aivan uudenlainen mahdollisuus vapautua aikoinaan valituista rasitteista. <3.

Recent Posts
Archive
bottom of page